Haber

Asrın felaketinin yıl dönümünde saat 04.17’de depremzedeler anıldı

Asrın felaketinin yıl dönümünde saat 04.17’de depremzedeler anıldı

TOKAT – Tokat’ta 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için saat 04.17’de anma programı düzenlendi. AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen programa il protokol ekibinin tamamı katıldı.

6 Şubat depreminde Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine koordinatör vali olarak atandı. Tokat’tan Arama Kurtarma’da; 42 ekip ve 522 işçi görev yaptı, 409 vatandaşımızın sağ olduğu, 560 vatandaşımızın cenazesine ulaşıldı. Arama kurtarma çalışmaları 13 Şubat 2023’te sonlandırıldı. Hatay iline 18 işçi ve 4 araç sevk edilirken, vatandaşlarımız 193 ve 202’nci saatlerde sağ olarak kurtarıldı. Acil sağlık hizmetleri 193 işçi ve 19 araçla yürütülürken, tüm köyler tarandı.

Gölbaşı İlçe Devlet Hastanesi, 22 Şubat 2023 tarihinde kendi binasında ve kendi çalışanları ile hizmet vermeye başlamıştır. Gölbaşı İlçe Devlet Hastanesi Eczanesi ise 9 Şubat 2023 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır. 750’si tır ve olmak üzere toplam 1.289 tır ve tır yardım Tokat Valiliği’nden tır, diğer illerden ise 539 tır ve tır Gölbaşı ilçesine ulaştı. Tokat Valiliği’nden diğer afet bölgelerine 233 tır ve tır gönderildi. 16 farklı noktada günlük 32 bin 300 yemek, 13 bin 200 ekmek ve 3 bin 700 pide dağıtımı yapıldı. 5 ana depo ve 4 sosyal market üzerinden hizmet veriliyordu. Facianın yıl dönümünde ilçe protokol AFAD İl Müdürlüğü binası konferans salonunda saat 04.17’de anma programı düzenlendi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, depremde çalıştığı 2 aylık sürenin tüm kariyerinden daha fazla insanı etkilediğini belirterek, “Bir yıl önce bu gece bir sokakta kar yağışı konusunda istişarelerde bulunuyorduk. Saat 04.17’de bir olayla karşılaştık. büyük bir felaket, tüm ülkemizin ciğerlerini yakan bir doğal afet.” Merkezi Kahramanmaraş Pazarcık olan depremin ardından Elbistan’da yaşanan ikinci depremle birlikte, 11 ili kapsayan, yaklaşık 14 milyon vatandaşın yaşadığı bölge, tarihin en yüksek nüfus yoğunluğuna sahip depremi olarak kayıtlara geçti. Ancak bunun ötesinde aziz milletimizin büyük feraset ve yardımseverliğiyle büyük bir destan yazıldı. . Sadece Tokat’ta değil, ülkemizin her yerinde vatandaşlarımız, hayırseverlerimiz ve halkımız bu bölgeye bir taş kaldırmak için yarıştı. Tokat’ın tarihteki adı ‘Dar-ül Nasır’ yani yardım edenlerin şehri anlamına gelmektedir. Bunu bir kez daha gösterdi. En uzak köşeden. “Zile’den Reşadiye’ye kadar tüm bölgede vatandaşlarımız farklı hikayeler yazdılar” dedi. Protokol programının ardından Karşıyaka Merkez Camisi’nde kılınan sabah namazının ardından hayatını kaybeden depremzedeler için dua edildi.

haberkurtalan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu