Ekonomi

Avrupa Parlamentosu kripto varlıklar için vergi istiyor

Strazburggerçekleştirilen AP Genel KuruluOturumda, Birlik bütçesinin durumu ve gelir kaynaklarının artırılması ele alındı.

Milletvekilleri, 199 ‘hayır’ oyu almasına rağmen, bütçeye yeni özkaynak getirilmesine ilişkin raporu reddetti. 356Evet‘ oyu verdi.

Raporda, Birlik politikalarının uygulanabilmesi, hedeflere ulaşılabilmesi ve güvenin sağlanabilmesi için AB maliyesinin süratle reforme edilmesi gerektiğine işaret edildi.

Yeni testlerin AB bütçesi üzerinde baskı oluşturduğuna işaret edilen raporda, öz kaynakların AB’nin toparlanma programının geri ödemelerini ve borçlanma maliyetlerini karşılamaya yetmeyeceği belirtildi.

Raporda, toparlanma programı çerçevesinde AB’nin 2058 yılına kadar süresi bulunuyor. yılda ortalama en az 15 milyar avro ödemek zorunda kalacak.hatırlatıldı.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın yarattığı ekonomik ve sosyal şok ve enflasyonun AB bütçesini ağır etkilediğine dikkat çekilen raporda, AB’ye ek gelir kaynakları sağlamanın önemine dikkat çekildi.

Raporda, AB bütçesiAB’nin kurtarma programı kapsamında oluşan borcunu yatırımları ve diğer Birlik programlarını tehlikeye atmadan geri ödemek zorunda kalacağı hatırlatılarak, AB bütçesine kurumlar vergisi, mali işlem vergisi, karbon vergisi gibi çeşitli yeni gelir kaynakları getirilmesi istendi. sınır, kripto varlık vergisi ve ek ulusal katkılar.

AB Komisyonu’nun Birlik bütçesine ek gelir sağlayacak yasa teklifini bu yıl açıklayarak üye ülkeler ve AP’nin onayına sunması bekleniyor.

Şu anda, AB’nin yıllık bütçesi 160 ila 180 milyar avro arasıdeğişir.

AB bütçesindeki gelir kalemleri çoğunlukla üye devletler tarafından sağlanan ulusal katkılardan oluşmaktadır. Dahası gümrük vergileri ve KDV’nin bir parçasıve AB bütçesi geri dönüştürülmemiş plastikten finanse edilmektedir.

kurtarma programı

AB, Kovid-19 salgınıile ‘Yeni Nesil AB’ Yaklaşık 800 milyar avroluk bir kurtarma programı hazırlamıştı. Bu kapsamda AB Komisyonu, kurtarma programı kapsamında üye devletlerin güvencesiyle sermaye piyasalarından borçlanmaktadır.

Komisyon bu kaynağı üye ülkelere hazırladıkları yatırım ve reform planları doğrultusunda uygun koşullarda kredi ve hibe olarak dağıtmaktadır.

2026’nın sonunda AB, toparlanma programını finanse etmek üzere. 800 milyar euroluk tahvil ihracıplanlar.

AB bu borcu ödemek zorunda kalacak. Özellikle son dönemde artan faiz oranlarının Birliğin uzun vadeli borç ödemelerini önemli ölçüde artırması beklenmektedir.

korkuteli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu